BE House


The intervention consists of the rehabilitation and reactivation of a four-storey building located in Pedralbes, a Monastery in Barcelona, which is protected and hence limits and regulates the interventions on the facade. The main objective is to provide those features that enhance the quality of users’ life, through a rational distribution of space and greater flexibility for changing needs. All levels are emptied of the opaque walls, including some structural elements and vertical links, in order for the light from the two opposite walls to communicate, dilating the interior outward. The new container, which has services centralized and brightness created through transparent dividers, has a high level of finish according to the required expectation of the program.

date: 2013   ·   client: private   ·   site: Barcelona (Spain)

projects