B38 | ECOSYSTEMIC REGENERATION

The intervention reorganises and regenerates the structures present on a segment of coastal strip subject to bathing. The project introduces ecosystemic, eco-compatible, and self-sufficient solutions, capable of contributing to the management of anthropisation and the protection and increase of the habitats present. A series of ECOSYSTEMIC PERGOLAS will allow for better landscape and environmental integration […]

CAN MOIO | HOTEL BOUTIQUE

Can Moio, also known as Ca S’Italià in Montuïri, was built in the second decade of the twentieth century, in a “regionalist” style. The complex is characterized by the garden, with its pool, and by its façade with its ornamental elements, which made it a listed building. The first stage of the project is to remove all […]

CULTURAL CENTER | CAMINO DE SANTIAGO

In the place where the houses have names, the Camino De Santiago leads us to an old 17th-century inn that was a leper colony, hospital, monastery, dwelling… a particular history in which the last woman who lived there gave her name to the house. The project rehabilitates the 1600s building which, behind stone masonry façades […]

WATERFRONT | SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF THE COASTAL STRIP OF PAESTUM

El proyecto constituye la primera intervención de 3 km para el desarrollo sostenible de la franja costera de Capaccio Paestum. Las obras de rehabilitación ambiental y paisajística del frente marítimo restablecen un equilibrio sostenible entre la gestión de los recursos naturales y la inversión en el ecosistema, a través de la recuperación ambiental y paisajística […]

CAP D’EN FONT HOUSE

La casa está situada al borde de un acantilado en el sur de la isla de Menorca, en un lugar privilegiado y con una magnífica vista panorámica. La reforma supone una reflexión sobre la estructura compositiva de la vivienda vacacional, muchas veces con la necesidad de una alta ocupación de la zona de noche y […]

LAURA MARE | SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF THE COASTAL STRIP OF PAESTUM

The sustainability of interventions in the area to conserve our habitat has become not just a legal obligation but, happily, also a widespread tendency: the number of business activities which renovate themselves in a sustainable way is constantly increasing. This project starts with the complete demolition of the present bathing establishment, known as Lido Laura, since […]

OPEN-AIR MUSEUM | ROMAN FURNACE ARCHAEOLOGICAL SITE

The building will be located on the upper perimeter of the precinct following the alignments of the buildings of the historic center. The project develops an open-air archaeological museum to increase the value of the Ancient Roman Furnace area and the cultural, historical, landscape and religious attractions of the city of Eboli. Located in the […]

OFFICE | BARCELONA

Carrer San Domènec is part of the first historical complex in Sant Cugat del Vallès and we decided to locate our studio on the ground floor of an old workshop there. The reform has mantained the essence and stratigraphy of the previous trades that were done in the workshop, creating an open space with a single […]

BE HOUSE

The intervention consists of the rehabilitation and reactivation of a four-storey building located in Pedralbes, a Monastery in Barcelona, which is protected and hence limits and regulates the interventions on the facade. The main objective is to provide those features that enhance the quality of users’ life, through a rational distribution of space and greater flexibility […]

LA VIA DEL GELATO STORE | FLORENCE

LA VIA DEL GELATO STORE represents the commercial space of the BRAND articulated around the idea of ​​a BOX STORE, in which the criteria of artisan production, transparency of workmanship and respect for raw materials are developed and maintained. The space has within it a few elements including a longitudinal bench, a symbol of participation […]

DU HOUSE

El proyecto prevé la rehabilitación y la ampliación de una vivienda aislada, construida en los años 70 en una urbanización de Sitges (Barcelona). El edificio actual presenta varias deficiencias estructurales y necesita una adaptación al nuevo programa requerido. El proyecto propuesto rehabilita la estructura actual y conecta interiormente la planta semienterrada a la vivienda por […]

TERRATS VIUS | BARCELONA BIODIVERSITY PLAN 2020

“Terrats Vius” is a pilot project that includes the definition of the technical aspects to carry out the works necessary for the energy rehabilitation of existing flat roofs, through the execution of a vegetation cover composed of pre-cultivated modules. The project was born as a response to the “Pla de verd i la biodiversitat de […]

LA VIA DEL GELATO | BOX STORE

The commercial CONCEPT of the ARTISAN LABORATORY realized, is based on the idea of a delivery BOX STORE, in which the criteria of craft  production,  transparency of the processing and respect for raw materials are  developed and maintained. The cube-box has within it a few elements including a longitudinal bench, a symbol of participation in […]

MC APARTAMENT

The project idea is based on a SINGLE UNIFYING ELEMENT, able to create a uniform interpretation of the intervention, as an apartment’s contemporary use requires. Simple square based parallelepipeds, which identify different heights, are placed in a fractal way, shaping and supplying the home’s various areas. The geometric space becomes EQUIPPED in the kitchen, COMFORTABLE […]

LA VIA DEL GELATO | BRAND

The project proposes the creation of a single diaphanous space to carry out the entire production cycle of artisan ice cream, from the creation to the selling of the hand-made product “CRAFT” and “PRODUCT“, the protagonists, and are placed in the center of the space, on a large table that resembles a continuous manufacturing process, as […]

ANIMA STUDIO | BOUTIQUE

The design elements produced for this activity play a key role in providing furnishings for a boutique for women which allows it to establish a recognizable language in the different outlets. date: 2010   ·   client: private   ·   site: Paestum (Italy)

MC | STORE

The space was designed and furnished to display shoes, and also fashion items. It was developed from the start with the possibility of continuous transformation to adapt to the type of collection season, and to the needs of space for different products. The concept of joining the businesses in a single structure can also be […]

RU HOUSE

The structure of the house, designed in an agricultural area, is realized as a complementary intervention to a nearby farmhouse, with the aim to get the comfort of a home and the flexibility of a contemporary residence. The regular parallelepiped, made of local stone, rests on the walls separating the old agricultural plots, and assumes […]

TR HOUSE

The proposal involves the reuse of a farmhouse, strongly influenced by the difficult position of the traditional structure which makes flexible use of the space difficult. The bearing walls of masonry are kept and to oppose this it is decided to use a new elastic insert system that allows the use of independent structural elements […]

CL HOUSE

 The difference in levels between the two parts has allowed us to recover a semi-buried space by the subtraction of a garden removed from the upper space which allows the entry of direct light to the semi-buried space. The wall is built of stone, according to local tradition, forming vegetable terraces that open onto the […]