DU HOUSE

DU HOUSE

The project foresees the restructure and expansion of an isolated house, built around 1970, in Sant Pere de Ribes (Barcelona). The existing building was damaged by structural shift, and needs to be adapted to the new owner’s needs. The aim is to recover the pre-existing structure and connect it to the basement with an internal staircase, in order to create the 7 requested bedrooms. The expansion makes the main facade uniform, and provides a new space in the southern area, for the living room. The intervention brings the brickwork quality to light, by leaving the walls only partly plastered. In this way the expression of the local system of building is maintained which contrasts with the new natural wooden volume and with the restructuring itself. It gives the building a more uniform and elegant image.

 

date:2017
client: private
site: Sitges (Spain)